Ateliers voor Werknemersvorming organiseert een ruim aanbod aan vormingsinitiatieven.
We organiseren vormingen in alle Vlaamse provincies en in Brussel.

Wil je meer info over ons aanbod, neem dan contact met ons op.

Syndicale vormingen

Vorming OR

Ben je voor de eerste maal verkozen als werknemersvertegenwoordiger in Ondernemingsraad (OR)?
Wil je meer te weten komen over hoe je kunt opkomen voor jouw collega’s?

Dan is deze vorming iets voor jou.

Gedurende de 4 jaar van je eerste mandaat leer je in groep het reilen en zeilen van wat het inhoud om te zetelen in de OR.

Welke zijn de bevoegdheden van de OR, hoe kan ik als lid van de OR mee beslissen over het arbeidsreglement, verlof, feestdagen, etc., wat is mijn rol als werknemersvertegenwoordiger, hoe help ik collega’s die mij een vraag stellen, etc.

Vorming CPBW

Ben je voor de eerste maal verkozen als werknemersvertegenwoordiger in het Comité voor Preventie en Bescherming op het werk (CPBW)?
Wil je meer te weten komen over hoe je kunt opkomen voor jouw collega’s?

Dan is deze vorming iets voor jou.

Gedurende de 4 jaar van je eerste mandaat leer je in groep het reilen en zeilen van wat het inhoud om te zetelen in het CPBW.

Welke zijn de bevoegdheden van het CPBW, hoe kan ik mijn steentje bijdragen voor de gezondheid en het welzijn van mijn collega’s, wat is mijn rol als werknemersvertegenwoordiger, hoe help ik collega’s die mij een vraag stellen, etc.

Vorming 'Militanten zonder mandaat'

Ben je voor de eerste maal opgekomen als kandidaat voor het Comité voor Preventie en bescherming op het werk (CPBW) of de Ondernemingsraad (OR) maar was je niet verkozen?
Heb je vragen over hoe je toch iets kunt betekenen voor je collega’s, ook al zetel je niet in de OR of het CPBW?

In deze vorming leer je hoe je collega’s met vragen kunt verder helpen en hoe je samen met de leden van de OR en het CBPW de stem kunt zijn van de werknemers van jouw onderneming.

Vorming 'Dubbelmandaten'

Ben je voor de eerste maal verkozen als werknemersvertegenwoordiger in het Comité voor Preventie en Bescherming op het werk (CPBW) én de Ondernemingsraad (OR)?
Wil je meer te weten komen over hoe je kunt opkomen voor jouw collega’s?

Dan is deze vorming iets voor jou.

Gedurende de 4 jaar van je eerste mandaat leer je in groep het reilen en zeilen van wat het inhoud om te zetelen in het CPBW. Welke zijn de bevoegdheden van het CPBW, hoe kan ik mijn steentje bijdragen voor de gezondheid en het welzijn van mijn collega’s.

Je leert ook meer over de bevoegdheden van de OR. Welke zijn de bevoegdheden van de OR, hoe kan ik als lid van de OR mee beslissen over het arbeidsreglement, verlof, feestdagen, etc.

We gaan ook dieper in op vragen zoals: wat is mijn rol als werknemersvertegenwoordiger, hoe help ik collega’s die mij een vraag stellen, etc.